Знищена “Мрія”: В Укроборонпромі не знали про напад РФ, а секретар РНБО каже, що всі все знали

Автор: Ольга Даниленко
12:39 20.05.2022

В ДК “Укроборонпром” не знали про повномасштабне вторгнення РФ в Україну, тому й не врятували літак АН-225 “Мрія”. Втім, секретар РНБО Олексій Данілов раніше наголошував, що влада знала про підготовку війни РФ, очікували на російські війська 22 лютого.

За його словами, українців не попередили, адже це неприпустимо з точки зору державного управління.

Зокрема, 23 лютого, менше ніж за добу до вторгнення РФ в Україну, генеральний директор Державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв розіслав листа своїм підлеглим, в тому числі керівництву ДП “Антонов”. У листі він просив не тривожитися й не панікувати, що у разі війни він попередить й надасть інструкції.

Ми продовжуємо жити й працювати спокійно та впевнено, без паніки виконуючи свою роботу, бо реальних підстав для неї наразі не має. А коли і якщо вони виникнуть, я обіцяю повідомити про це відверто. Як і про те, що нам з вами слід буде робити далі… Залякування з боку Росії… Ми з вами на це не маємо права реагувати. Бо саме ми з вами і є державним оборонним-промисловим комплексом”, – написав Гусєв у зверненні до працівників, який опублікував журналіст ТК “Еспресо” Єгор Чечеринда.

Читайте також: Заяви Данілова є передумовою для позовів проти України всіх, хто втратив близьких і майно через звірства росіян – Цибулько

Також у листі Гусєв повідомив працівникам, що перебуває на постійному зв‘язку з Міністерством оборони, МВС та Генштабом.

“Президент – зберігає спокій і працює. Уряд – зберігає спокій і працює. Укроборонпром – зберігає спокій і працює. Кожен із нас”, – резюмував у листі Гусєв.

За кілька годин найбільший у світі літак був знищений артилерійськими обстрілами військових РФ.

Як відомо, екіпаж “Мрії” готові були вилетіти з Гостомелю на запасний аеродром, орендований на п‘ять років спеціально для “Мрії” у Німеччині (Лейпциг), але наказ на зліт так і не був відданий. 24 лютого, під час повітряної атаки військ РФ на аеропорт Гостомель під Києвом був знищений один з найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 “Мрія”.

Останні новини