Захист України не злочин. У Києві пройшла акція на підтримку ветеранів у справі за позовом Сивохи

14:51 29.07.2020

Сьогодні Печерський суд мав розглянути позов колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохо проти ветеранів АТО Сергія Тамаріна, Олександра Волкова та Юрія Краплі щодо зриву презентації Національної платформи примирення. У березні Сивохо виштовхали з заходу під крики "ворог України". Під судом відбулася акція на підтримку ветеранів АТО.

Фото: Буквы

Фото опублікувало видання “Букви“.

На засіданні адвокатами було заявлено відвід судді через понад 20 порушень, допущених під час досудового розслідування.

Після чого засідання завершилося, а сам відвід буде розглянутий найближчим часом.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, Сергій Сивохо планував 19 лютого 2020 року запустити Національну платформу примирення і єдності, покликану почати продуктивний і мирний діалог по обидва боки розмежування на Донбасі. Але згодом презентація була перенесена через атаку бойовиків в Луганській області. 12 березня Сергія Сивохо силою виштовхали з презентації Національної платформи примирення з Донбасом під крики “ворог України”. Представник РНБО намагався вийти з приміщення, але по дорозі його штовхнули і він впав. Тоді поліція Києва затримала 15 осіб. 13 березня стало відомо, що поліція планує оголосити підозри трьом ветеранам за зрив презентації – Сергію Тамаріну, Олександру Волкову та Юрію Каплі. Згодом Сивохо звільнили с посади радника секретаря РНБО.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку з режимом припинення вогню на Донбасі, встановленого напередодні, під стінами Офісу президента на Банковій пройшла акція “Наша армія – миру гарант, а Росія – окупант”.

Останні новини