За добу у 41 киянина виявили коронавірус. Лідер – Святошинський район

12:13 17.06.2020

Кількість мешканців Києва, в яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірус, збільшилась на 41 людину, з них - троє медиків. Двоє хворих померли. На сьогодні в столиці вже 4026 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, 94 - померли.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, захворіли:

  • 26 жінок віком від 20 до 81 року
  • 10 чоловіків віком від 25 до 75 років
  • 1 дівчинка, якій 7 років та 4 хлопчики віком від 1 до 6 років.

До лікарень столиці госпіталізували 9 пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за минулу добу 66 людей. Усього коронавірус подолали 1230 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Святошинському районі – 11 та в Голосіївському – 5 випадків.

Як зазначив Кличко, у Києві 12% від усіх хворих на коронавірус мешканців міста – медики. Загалом на коронавірус захворіли 582 медики. Майже половина з них уже одужали.

Як повідомлялося раніше, у Києві закрили сервісцентр МВС – у працівників виявили COVID-19. Також стало відомо, що директорка школи з позитивним тестом на COVID-19 ходила на роботу.

Водночас, незважаючи на зростання захворюваності кияни не відмовляються від відпочинку у людних місцях – на столичних пляжах і в клубах ажіотаж. Крім того, з настанням тепла все більшає людей, які відпочивають на терасах закладів з кальяном. Але кальяни – ідеальний спосіб передачі коронавірусу.

Читайте також: Київ. Як скептицизм переміг вірус

Нагадаємо, на коронавірус захворіла Перша леді Олена Зеленська. Вчора її госпіталізували до лікарні з пневмонією. Президент Володимир Зеленський перейшов на особливий режим роботи.

Чи продовжать карантин після 22 червня – читайте тут.

Останні новини