“Якщо дістав ніж — ріж, якщо дістав револьвер — стріляй” — Олексій Гончаренко про санкції проти Козака

10:56 03.02.2021

Якщо справа з санкціями проти Козака і блокуванням каналів Медведчука не буде доведена до кінця, то шкоди може бути більше, ніж користі, якби ми зараз не раділи.

Так вважає депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

За його словами, якщо причиною рішення є підозра у фінансуванні тероризму, то потрібна кримінальна справа і арешт, санкції – уже слідом за ними.

Якщо належних доказів для рішення нема, чи не доведеться нам, через деякий час ще й заплатити компенсацію Козаку за рішенням, умовно, ЄСПЛ”, – непокоїться нардеп.

Але якщо влада бореться з “російським впливом”, чому тоді не розповідаються обіцяні Зеленським деталі “гучної історії” Медведчука, ставить риторичне питання Олексій Гончаренко.

На його думку, не виглядає як частина “боротьби з російським впливом” і відновлення поставок електроенергії з РФ і Білорусі, яке зараз відбувається.

Головна проблема в тому, щоб через кілька днів/тижнів/місяців Медведчук і його телеканали не повернулися з вдвічі вищими рейтингами і вдвічі більшим фінансуванням Кремля. Якщо дістав ніж — ріж, якщо дістав револьвер — стріляй. Якщо ця справа не буде доведена до кінця, то шкоди може бути більше, ніж користі, якби ми зараз не раділи”, – підсумував політик.

Читайте також: “Політично підтримуємо, але…”. Порошенко про санкції проти телеканалів Козака

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти нардепа від ОПЗЖ та соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції стосуватимуться і низки його телеканалів. Під санкціями опинились і літаки Медведчука та Козака 

Останні новини