Махінації на сотні мільйонів: суд щодо передачі торгово-офісного центру «Гулівер» до АРМА відбудеться у травні

Автор: Оксана Тупальська
18:56 27.04

Шевченківський районний суд Києва переніс на 3 травня розгляд клопотання Офісу генпрокурора щодо передачі торгово-офісного центру «Гулівер» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

З початку великої війни у 2022 році компанії Віктора Поліщука, що управляють багатофункціональним комплексом “Гулівер”, мережею електроніки та побутової техніки “Ельдорадо” та кількома великими складами перестали обслуговувати кредити перед держбанками. 

Під час засідання 26 квітня власник компанії-управителя торгового центру Віктор Поліщук запевняв, що доказів ухилення від сплати податків у слідства немає.

700 млн грн цього року мають отримати державні банки (Ощадбанк та Укрексімбанк – прим.) від ТЦ «Гулівер», – зазначив він. – На фоні чого передають торговий центр АРМА? Державні банки в такому разі також нічого не отримають.

У травні 2023-го БЕБ повідомило генеральній директорці «Гуліверу» Ірині Круппі про підозру. Слідство заявляло, що протягом 2019–2021 років дирекція торговельного центру уклала низку договорів із підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг і придбання матеріальних цінностей тощо.

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і наклав арешт на майно ТОВ «Три О», зокрема на ТЦ «Гулівер».

Раніше “ВК” розповідав, про інцидент, коли мільйонерів Олега Гороховського та Костянтина Єфименка не пустили в ліфт. Охоронці бізнес-центру заблокували прохід, щоб власниця «Гуліверу» мала можливість вільно спуститися ліфтом.

Останні новини