«Заново»: вийшов міні-серіал про безхатченка у Києві

Автор: Марія Супрун
14:56 01.12.2021

В мережі з'явився міні-серіал або п'ятисерійній фільм про чоловіка Володю, який п'ять років був бездомним і жив на вулицях Києва, а потім почав своє життя заново.

Режисером стрічки «Заново» вступила Надія Парфан. Прем’єра першого епізоду відбулася 22 листопада, а зараз вже весь міні-серіал доступний в YouTube

«Заново» складається з п’яти коротких серій, кожна з яких відкриває окрему сторінку життя 57-річного героя. Він розповів як втрачають документи бездомні люди, що вони їдять, де на центральному вокзалі найтепліша батарея і що таке “дім” для бездомної людини. Зараз Володимир вже два роки живе зі своєю родиною у місті Токмак у Запорізькій області.

“Це історія про втрачений і знову знайдений дім. Ми створили його в колаборації з Suka Zhizn. Цей проект став для мене великим викликом. Як розказати історію, яка відбулася в минулому — і не лишила по собі візуальних слідів? Як знімати весь день на вокзалі без офіційного дозволу — і не нарватися на поліцію? Як знімати три зміни поспіль на вулиці, де постійно міняються хмари, сонце, вітер і дощ — а переносити зйомку не можна? Як знайти на смітнику чугунну ванну? Куди піти в туалет, якщо ви маленька малобюджетна знімальна група у нетрях Дарниці?”, – написала у Facebook режисерка.

Автори мають надію, що документальна історія «Заново» зробить цю проблему трохи більш видимою, а шлях головного героя з вулиці додому «допоможе комусь розбачити у бездомних незворотньо пропащих людей». Трейлер:

Нагадаємо, на Контрактовій площі безхатькам роздають одяг та їжу: як допомогти.

Останні новини