Вбивав цивільних під час боїв за Київ: російський окупант отримав реальний вирок

Автор: Галина Ворона
13:19 17.04

Російський окупант, який причетний до вбивств цивільного населення під час боїв за Київ, отримав реальний термін ув’язнення.

Про це повідомляє СБУ.

Мова йде про Радіка Гукасяна – 29-річного контрактника із 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії.

Під час боїв за Київ він разом з іншими рашистами розстріляв цивільне авто поблизу Бучі, внаслідок чого загинув водій. Щоб приховати злочин, окупанти закопали тіло вбитого чоловіка у лісі.

Українські захисники взяли Гукасяна у полон під час запеклих боїв на Херсонському напрямку у серпні 2022 року.

Як встановило розслідування, він був у складі окупаційного угруповання росії, яке з перших днів брало участь у повномасштабному вторгненні рф.

Перебуваючи на території Київщини, він разом зі спільниками обстрілював та грабував помешкання місцевих жителів. А потім награбоване майно відправляв до рф.

За матеріалами СБУ Гукасяна визнано винним за ч. 2 ст. 28 та чч.1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством за попередньою змовою групою осіб).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив рашисту 12 років тюрми.

Читайте також: Забезпечував окупантів житлом та харчами, освячував ворожу техніку: колаборант із Андріївки отримав вирок суду

Нагадаємо, отримав вирок мешканець Київщини, який зливав ворогу місця розташування українських військових об’єктів.

Останні новини