Вандали намагалися зруйнувати скульптуру про Голодомор

19:52 22.08.2020

У столиці в ніч з 21 на 22 серпня було вчинено акт вандалізму щодо скульптури «Гірка пам’ять дитинства» на території Національного музею Голодомору-геноциду. Наразі один з головних символів Музею демонтували для реставрації.

Керівництво Музею повідомляє: на скульптурі немає пошкоджень. Планується, що скульптура найближчим часом повернеться на своє місце.

Культура нації будується на підвалинах історичної пам’яті. Пам’ять про Голодомор — це частина історії кожного українця, яку ми не маємо право забувати заради сталого майбутнього. Те, що сьогодні було вчинено із скульптурою «Гірка пам’ять дитинства», — неприпустимий акт наруги над пам’яттю цілої нації. Ми зробимо усе можливе, аби «Дівчинка» щонайскоріше повернулася до експозиції музею», зазначила генеральна директорка Музею Голодомору Олеся Стасюк.

Наразі на місці злочину працює поліція.

На цю ситуацію також відреагував ексглава Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Тут мала бути дівчинка з колосками. Пам‘ятник, до якого приносять яблука і хліб в дні пам‘яті. Вандали сплюндрували його, директорка музею запевняє: фігуру не пошкоджено і незабаром її повернуть на місце. Але це не змінить того, що десь поруч з нами живуть потвори здатні, сплюндрувати такий пам‘ятник. Тоді відбирали хліб, тепер хочуть відібрати пам‘ять”, – написав В’ятрович.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, раніше Вандали скинули з висоти 15 велосипедів прокату. Збиток на 25 тис. грн.

Останні новини