В Оленівці забивали до смерті військовополонених – волонтер

Автор: Ольга Даниленко
15:47 14.09.2022

Полон – це набагато гірше, ніж бойові дії. У колонії в Оленівці забивали до смерті українських військовополонених

Про це розповів волонтер, маріуполець Віталій Сітников, який 100 днів був у полоні в колонії у селі Оленівка на окупованій Донеччині.

“Дійсно в Оленівці забивали до смерті військовополонених. Вони собі різали вени. Там абсолютна інша реальність, інший світ просто, начеб-то ти на іншій планеті знаходишся. Відчуття повної безнадійності”, – наголосив він.

На думку волонтера необхідно голосно, на весь світ говорити про українських військовополонених і терміново витягати тих, хто живий з російського полону, адже полон набагато гірший за бойові дії.  

“Я все ці обстріли прожив у Маріуполі, біля мене зривалися знаряди, свистіли кулі, трупи. У гарячих точках, де я забирав людей з підвалів. І все це було не так жахливо, як полон. Полон – це набагато гірше, ніж бойові дії. Тому, хлопці, які там знаходяться – у найскладніших умовах. Їх необхідно максимально швидко звідти витягувати”, – пояснив волонтер.

Читайте такожСаме українська влада несе відповідальність за безпеку “Азовців”, яким наказала здатися у полон росіянам – генерал Кривонос

За словами Сітникова, вже ідентифіковано багато російський катів в Оленівці, які, неодмінно будуть покарані.  

“І окремо тим нелюдям, які все це роблять з військовополоненими там, навіть тваринами їх не назвеш. По них вже працюють, вони будуть покарані рано чи пізно. Їх всіх ідентифікують. Вже багато з них відомі імена. Я не знаю куди їм – на іншу планету тільки переїздити. Навіть у Росії їх дістануть. Справедливість все одно переможе”, – додав волонтер.

Читайте також: Били, тикали голками, катували водою, роздягали, заставляли присідати – звільнені з полону “азовці”  

Нагадаємо, росіяни обстріляли колонію в селі Оленівка Донецької області. В результаті обстрілу загинули кілька десятків українців, зокрема “азовці”. У полку “Азов” оголосили про полювання на усіх причетних до цього масового вбивства. РФ досі не допускає Червоний хрест до Оленівки, де загинули українські полонені.  

Як повідомляв “ВК”, захисники Маріуполя на південному сході тримали оборону 82 дні. За домовленостями України та РФ, українські бійці, у тому числі члени полку “Азов”, були вивезені на територію, яку контролює РФ.

Останні новини