У столиці відбулися спортивні змагання ветеранів

15:12 09.07.2023

В Києві відбулися змагання «Київ Незламний», організатором яких стала Федерація стронгменів України.

Про це повідомляє АрміяInform.

Серед присутніх на заході  заслужений майстер спорту, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк.

“Ці змагання допомагають психологічно: людина самоорганізовується, ставить перед собою цілі й намагається йти до них. Чудовий приклад сили духу продемонстрували ветерани й сьогодні: хлопці на візках з госпіталю самі сіли на тренажер і почали веслувати. Це показує, як повинна працювати ця модель реабілітації, коли вони самі цього хочуть”, — розповів Василь Вірастюк.

Як зазначають організатори заходу, програму змагань адаптували для ветеранів з різними видами поранень. Загалом до неї було включено три дисципліни: кросфіт, жим лежачи та веслування.

На майданчику панувала неймовірна атмосфера братерства, ветерани намагались показати найкращі результати й навіть злива не змогла завадити.

Деякі учасники вже не вперше беруть участь у подібних змаганнях, є ті, хто представляє збірну України на Invictus Games.

“Ці змагання реально допомагають адаптуватися психологічно та фізично, комунікувати з людьми. Такі заходи приносять один позитив для реабілітації після поранення. Я вже не вперше беру в них участь. Сьогодні вирішив спробувати себе у веслуванні”, — поділився сержант 95-ї бригади Олександр Швачка.

Спортсмени показали свої найкращі результати, переможці отримали подарунки від організаторів, але найголовніше — вони змогли довести, що «дух сильніший за тіло».

Нагадаємо, у столиці відбувся XIV Фестиваль спортивної рибної ловлі «Золота рибка» серед дітей та молоді з порушенням опорно-рухового апарату.

Останні новини