У МОЗ назвали чотири найнебезпечніші мутації коронавірусу: одна з них вже в Україні

Автор: Любава Лисичкіна
23:42 11.06.2021

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що мутацій вже є кілька тисяч видів, і назвав чотири, які є небезпечними найбільше.

Про це міністр  повідомив  в ефірі ” Радіо НВ”.

“Мутацій у коронавірусу вже понад 12 тисяч, але з 12 тисяч тільки чотири таких, які викликали настороженість. Зокрема Індійська мутація, яка показала, що може призвести до значного спалаху, Південноафриканська мутація, Британська, яка була у нас, і бразильська”, – заявив глава МОЗ.

За словами очільника відомства,  вакцинуватися необхідно, оскільки щеплення запобігають розвитку важких випадків коронавірусу. У такий спосіб Україна може оминути осінній спалах ковіду. 

“Якщо зараз у нас буде продовжуватися, нарощуватися масова вакцинація, люди будуть вакцинуватися, то ми можемо запобігти повторенню осінньо-зимового періоду, який ми пережили з коронавірусом. Тому всі мутації відстежують, проводиться секвенування в Україні”, – заявив Ляшко.

Нагадаємо , четверта хвиля коронавірусу імовірно накриє Україну восени. За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 221 427 осіб.

Щоб уникнути черг, на вакцинацію у МВЦ запустили попередній онлайн-запис (ІНСТРУКЦІЯ). Що необхідно мати при собі для вакцинації – тут.

 

Останні новини