У Києві втридорога продають контрабандні російські цукерки

15:16 08.12.2020

Попри те, що в Україні вже сьомий рік йде війна, у столиці продовжують знаходити точки з продажем російських товарів. Цього разу в центрі уваги опинилися шоколадні цукерки, якими звикли торгувати в переходах, маленьких магазинах та крамничках.

Про це повідомляє видання “РБК-Україна”.

Зазначається, що російські цукерки продаються тут, в Україні, за позахмарними цінами, а саме від 300 гривень за кілограм.

В асортименті цукерки на будь-який смак і гаманець: “Золоте суфле” – 450 гривень за кілограм, “Мишко клишоногий” – 370 гривень, “Червоний мак” – 295 гривень, “Оленка” – 355 гривень, “Столичні” – 435 гривень, “Золотий півник” – 345 гривень”, – йдеться у повідомленні.

На етикетці чітко вказаний виробник ПАТ “Червоний жовтень” Росія, місто Москва і виробник: Росія, місто Рязань.

За словами продавців, клієнтам (старшого віку) подобається красива упаковка і склад самих солодощів, мовляв, так вони “торкаються до історії”.

Клієнтам подобається упаковка цих цукерок – вона дорога, святкова. Також відчувається смак шоколаду. Особливою популярністю у нас користуються цукерки “Оленка” – шоколадна начинка між шарами вафель і “Золоте суфле”. Кожні два тижні привозять повністю весь асортимент”, – розповів один з продавців контрабанди.

До слова, в столичних супермаркетах такі цукерки знайти не вдасться, адже усі товарні коди кондитерської продукції РФ заборонені та знаходяться під санкціями.

Незважаючи на цей факт, заборонений товар продовжує підпільно імпортуватись в Україну: у невеликих автобусах або в сумках людей регулярно провозять сотні кілограмів чукерок. Автори підкреслюють, що невелику партію такого товару можуть пропустити на кордоні всього за 1000 гривень.

Нагадаємо, що фабрику новорічних прикрас у Клавдієво звинуватили у виготовленні новорічних іграшок з логотопом “Армія РФ”. Керівництво фабрики вибачилось за інцидент і повідомило про знищення партії прикрас.

    Останні новини