У Києві вручили нагороди учасникам Революції Гідності (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
14:25 18.02.2021

В Києві пройшли урочистості з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та вручення нагород учасникам Революції Гідності.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, яка взяла участь у заходах.

Разом із учасниками Революції Гідності, ветеранами АТО/ООС та членами їхніх родин вона поклала квіти на місці розстрілів українських патріотів на Алеї Небесної Сотні. Після цього разом із головою Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Мариною Порошенко вручила нагороди учасникам Революції Гідності.

Вручені відзнаки не державні, а представлені громадською організацією «Родини Небесної Сотні». За словами Хонди, це важливо, адже є символом консолідації суспільства. Відзнаки отримали безпосередні учасники Революції Гідності та члени їхніх родин.

Сім років минуло з тих трагічних подій. Майже 400 киян отримали поранення, а 31 людина втратила своїх близьких: батька, чоловіка, сина. Я бачу, що в ці дні, учасникам Революції Гідності та їхнім родинам особливо важко. Проте вони не здаються і продовжують працювати на розвиток країни, займаються громадською діяльністю. Хтось не склав руки після Майдану і відправився на фронт боронити країну від зовнішнього ворога. Небесна Сотня – це ті люди, які своїм прикладом спонукали нас усіх ставати кращими. Вони віддали заради цього найважливіше і найдорожче – своє життя. Все заради того, щоб ми усі жили гідно. Ці спогади ще дуже свіжі в пам’яті, і ми не маємо права їх забувати“, – зазначила Хонда.

Раніше голова КМДА Віталій Кличко також вшанував пам’ять Героїв Небесної сотні. П’ятий президент України Петро Порошенко та Марина Порошенко вшанували пам’ять загиблих майданівців.

Нагадаємо, цього року до Дня Героїв Небесної Сотні відбудеться низка заходів, які об’єднано назвою “Вдячні за свободу”.

Останні новини