У Києва зараз немає грошей на укриття біля зупинок транспорту – Кличко

Автор: Марія Супрун
11:57 15.08.2022

У Києва немає грошей на будівництво залізобетонних укриттів біля зупинок наземного транспорту, проект рішення щодо створення яких з'явився нещодавно на сайті Київради.

Про це розповів Віталій Кличко в інтерв’ю «Бабель».

«Ідеальна історія, якщо Київ будуватиме бомбосховище біля кожної транспортної зупинки, але давайте будемо відвертими, цього неможливо зробити», – зазначив мер.

За його словами, усі кошти зараз йдуть на оборону та війну. Наразі на рахунку в казначействі Києва є 16 мільярдів «віртуальних грошей», а «реальних грошей» у бюджеті міста немає.

Кличко додав, що усі кошти йдуть на відбудову тих будівель, які пошкоджені в результаті обстрілів, щоб люди повернулися до початку опалювального сезону.

«Ми отримуємо гроші на підтримку, бюджету розвитку немає, від слова «зовсім». І на сьогодні у нас є гроші виключно на підтримку критичної інфраструктури життєдіяльності міста», – додав Кличко.

У разі зупинки наземного транспорту під час повітряної тривоги він порадив людям вийти та «розосередитись». Якщо поблизу немає укриття, потрібно миттєво сховатися – це мають бути або бетонні конструкції, або улоговина.

Нагадаємо, в Києві хочуть зробити залізобетонні укриття біля зупинок транспорту.

Останні новини