Третина мешканців Київщини мають пільги і субсидії на комуналку — КОДА

19:20 12.01.2021

Кількість громадян, які мають пільги та не мають можливості сплачувати рахунки за комунальні послуги, збільшується. Так,  понад 30% від всього населення Київської  області мають пільги та субсидії на оплату комунальних послуг.

На Київщині майже 136 тисяч домогосподарств отримують субсидії на опалювальний період 2020-2021 року, а ще більше 201 тисячі – пільги на сплату житлово-комунальних послуг.
Як  повідомляє Київська обласна державна адміністрація, тільки на виплату субсидій на опалювальний період жителям Київщини йде 252,8 млн грн щомісяця.
«Значна частина жителів області сьогодні сплачує не повну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу. Завдяки цьому відбувається економія коштів. А це дуже важливо, особливо для тих людей, які відчувають фінансові складнощі. При цьому учасниками програми житлових субсидій може стати сьогодні все більше людей, адже Уряд вдосконалив систему соціальних гарантій», – пояснив голова КОДА Василь Володін.
В адміністрації нагадали, що подати документи для оформлення субсидій можна онлайн на сайті Міністерства соціальної політики, а  також те, що під час зміни тарифів на послуги здійснюється автоматизований перерахунок розміру субсидій.
Як подати документи для оформлення субсидій:
  • через сервіс «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти;
  • після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту;
  • щоб не відвідувати управління соцзахисту, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID (після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді);
  • заповнити в системі електронні форми ( заяву про призначення виплат і їх надання в грошовій формі, а також подачу декларації про доходи та витрати);
  • після підтвердження внесених даних на адресу електронної пошти надходить повідомлення про підтвердження реєстрації.

До слова, тарифи на тепло зросли – скільки доведеться платити за опалення і гарячу воду. 

Нагадаємо, у новому році українцям доведеться звикати до нових цін на транспортування газу, на тепло від ТЕЦ, на газ, на послуги зв’язку, а також на хліб та проїзд у маршрутках і поїздах. Крім того, з 1 січня скасовано пільговий тариф на електроенергію.

Останні новини