Сили цивільного захисту столиці: 13,5 тис. осіб та 782 одиниці техніки – Пантелеєв

Автор: Ольга Даниленко
19:07 03.02.2022

Київ працює у режимі надзвичайної ситуації військового характеру – сьогодні сили цивільного захисту складають 13,5 тисяч особового складу та 782 одиниці техніки.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв з трибуни сесійної зали Київради, передає «ВК».

«Наші зусилля спрямовані на те, щоб за будь-яких умов попередити чи подолати, як дешеві провокації, так й вистояти в умовах нападу. Ми діємо за чітким та послідовним планом. На сьогодні сили цивільного захисту складають 13, 5 тисяч людей особового складу та 782 одиниці техніки. Активно розгортаються сили територіальної оборони», – повідомив він.

Також заступник голови КМДА наголосив на безперебійному енергопостачанні у столиці в умовах надзвичайної ситуації – за грудень-січень вироблено понад 700 млн кВт⋅год електроенергії.

«Цього року ми працюємо в умовах складної ситуації з енергоносіями через подорожчання газу, є нові умови його закупівлі. Тим не менш, у координації з НЕК «Укренерго» ми знайшли можливості й забезпечили додаткове виробництво електроенергії на наших ТЕЦ. Грудень-січень у постійній роботі знаходиться три-чотири блоки, що дало можливість виробити понад 700 мільйонів кіловат-годин електроенергії – це сьогодні дозволяє нам гарантовано мати нам ситуацію з енергопостачанням, зокрема закладів медичних», – зазначив Пантелеєв.

Нагадаємо, «Європейська Солідарність» Києва закликала  центральну владу вже в І кварталі цього року виділити місцевим радам належне фінансування для створення системи національного спротиву. Це вкрай важливо у час, коли біля українських кордонів зосереджено понад 100 тисяч військових РФ та сотні бронемашин.

Читайте також: Набір до територіальної оборони Києва триває: як стати резервістом

 

Останні новини