Суд просять скасувати рішення Київради про щоденне виконання гімну у школах

13:54 07.09.2020

До Окружного суду Києва надійшов позов щодо скасування рішення Київради "Про обов’язкове виконання Державного Гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності". Позивач просить визнати рішення міської влади протиправним. 

Про це повідомляється на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва.

“Позивач просить скасувати п.1.2. вказаного рішення, яким рекомендовано виконання Державного Гімну України у закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності на початку кожного дня за участю учнів та вчителів. Серед інших вимог – вжити заходів забезпечення позову шляхом зупинення рішення Київської міської ради у вказаній частині”, – повідомили у суді.

У суді зазначили, що наразі судом вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, 30 липня Київська міська рада рекомендувала столичним школам розпочинати день із Державного Гімну України. У рішенні зазначається, що Київрада рекомендує щоденно виконувати Гімн, але жодним чином не зобов’язує цього робити.

Останні новини