“Стоп терор!”. Студенти Олімпійського коледжу знову мітингували під Кабміном

12:44 29.09.2020

У вівторок, 29 жовтня, під Кабміном відбулась чергова акція протесту студентів Олімпійського коледжу ім. Піддубного, які виступають проти реорганізації свого закладу і приєднання його до Інституту фізкультури. Події навколо коледжу вони називають державним рейдерством, що супроводжується терором.

Біля сотні студентів прийшли під будівлю уряду з прапорами України і коледжу. Акція пройшла під назвою “Стоп терор! Шмигаль – організатор побиття студентів”.

Таким чином протестувальники висловили обурення з приводу дій силовиків під час сутичок, що днями стались на території коледжу, коли студентам завадили зайти у коледж – дехто тоді отримав травми.

За їхніми словами, Кабмін в режимі таємності, без обговорення, видав розпорядження №1083-р від 2 вересня 2020, яким погодив фактичну ліквідацію Олімпійського коледжу шляхом передачі його землі (16 га коло метро Лісова в Києві) та майна (зокрема спортивних манежів, басейну, гуртожитків, навчальних корпусів, реабілітаційного центру, стадіонів, кортів) НУФВіС («Інфізу»), а фактично його ректорові Євгенію Імасу.

Реорганізацію навчального закладу студенти і трудовий колектив коледжу називають рейдерським захопленням, його виконавцями – тво міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та міністра спорту Вадима Гутцайта, а спосіб, у який “реорганізують” заклад – терором.

Нагадаємо, студенти коледжу Піддубного оголосили безстроковий страйк після розпорядження Кабміну від 2 вересня про реорганізацію коледжу і приєднання його до Національного університету фізичного виховання і спорту. Через це рішення 15 вересня колектив коледжу ім. Івана Піддубного вийшов під Верховну Раду вимагати відставки міністра освіти Сергія Шкарлета і міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. А 24 вересня у коледжі стались сутички під час роботи ліквідаційної комісії, постраждали кілька студентів і правоохоронців. Наступного дня, 25 вересня, майбутні олімпійці протестували під Кабміном.

Останні новини