Столичного поліцейського затримали на хабарі. Ціна закритої справи – $500

13:23 07.02.2021

У Києві було викрито слідчого СВ Управління поліції в метрополітені на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 15 тис. грн. Тепер йому загрожує до 10 років за ґратами.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

В ході розслідування було встановлено, що службовець Нацполіції вимагав у громадянина 15 тис. гривень за не притягнення останнього до відповідальності за фактом виявлення холодної зброї (телескопічної палиці). У подальшому поліцейський обіцяв закрити кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 263 КК України.

Горе-поліцейського затримали “на гарячому” під передачі зазначеної суми. 

Неправомірні дії поліцейського підпадають під ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У разі доведення вини чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

До речі, нещодавно Служба безпеки України викрила керівника одного з митних постів Київської митниці на систематичному хабарництві та зловживанні службовим становищем. Чоловік гарантував комерсантам, що не стане перешкоджати митному оформленню вантажів, а натомість вимагав різні суми винагороди за таку “бездіяльність”.

Читайте також: Як боги: держвиконавці брали хабар за не арешт майна

Останні новини