Скільки втратили ТРЦ за період карантину

14:11 13.05.2020

У столиці торговельно-розважальні центри досі зачинені та втрачають прибуток. Загалом ТРЦ України за два місяці карантину втратили майже 7 млрд грн орендних надходжень, а їхні орендарі – понад 50 млрд грн товарообігу.

Такі данні наводять в Українській раді торговельних центрів (УРТЦ), пише Інтерфакс-Україна.

Постраждали також усі обслуговуючі компанії. Ті орендарі, які працювали під час карантину (продуктові магазини, засоби зв’язку), втратили в обігу від 15% (супермаркети) до 50% і більше (засоби зв’язку, зоотовари, побутова хімія тощо)”, – повідомив голова УРТЦ Максим Гаврюшин.

Він зазначає, що масового відтоку орендарів поки що не спостерігається, але є поодинокі випадки закриття магазинів. Він прогнозує, що для слабких ТЦ це буде непростий рік у плані вакантності й рівня орендних ставок. Частка вільних площ у таких ТЦ може зрости до 10-20%, тоді як успішні ТЦ залишатимуться заповненими.

Я думаю, весь рік ми повільно відновлюватимемося і вийдемо на докризові показники навесні наступного року”, – зазначає Гаврюшин.

Нагадаємо, що зараз торгово-розважальні центри в Києві ще зачинені. За словами мера Києва Віталія Кличка, їх відкриватимуть під час наступного етапу зняття обмежень.

Останні новини