Самокрутка з лев’ячого кізяка у читанні для 3-го класу. Батьки “воюють” в коментах

Автор: Любава Лисичкіна
19:57 18.02.2021

У підручнику з читанння для 3-го класу батьки знайшли уривок, в якому йдеться про димові кільця і самокрутку з лев'ячого кізяка. У мережі проходить жваве обговорення читанки.

Як ідеться в дописів групі БАТЬКИ SOS у Facebook, мама школярки молодшої школи обурилася моментом з оповідання, розміщеного в підручнику “Українська мова та читання” для 3-го класу.

“Просто поясніть мені, навіщо таке писати? Моїй доньці 8. Це в книзі по Читання за 3 клас. За Вашим мені нічим зайнятися ввечері після роботи? Чому я повинна пояснювати дитині що таке димові кільця і самокрутка з лев’ячого кізяка? Як це пояснити і головне – НАВІЩО? Міністерство освіти и науки України за що ви так з дітьми і батьками ??? Як допускаєте таке?”, – обурююється дописувачка Світлана Олегівна.

Виявилося, що мова йде про твір “Білячок” відомого українського дитячого письменника Сашка Дерманського.

У коментарях до допису користувачі розійшлися в думках. Є ті, що так само обурюються наявністю недитячих понять, таких як самокрутка та кільця диму.

Але й є ті, що із задоволенням читають автора даного твору, зазначаючи, що у деяких казках справи з героями та асоціаціями є ще гіршими.

До слова, “Великий Київ” вже писав про те, що  у підручнику для 3-го класу дітям пропонується вирішити, чи пити глінтвейн в горах, чи ні.

Як відомо, “Основи здоров’я” для 8-класників вчать, що причина згвалтування, виявляється, – це коротка спідниця, повернення додому без супроводу в темний час доби або переляканий вигляд.

Нагадаємо, “ВК” писав про те, що у шкільному зошиті з української мови для учнів середніх шкіл автори загубили Крим. Крім цього, відома історія  про те, як  автори допустились помилки в одному з підручників і зазначили, що Київ засновано у 19 столітті. А в підручнику з хімії радили лікувати рак содою.

Останні новини