Зруйновано війною. Кабмін затвердив алгоритм поводження з будівельним сміттям

00:18 29.09.2022

Кабінет міністрів затвердив Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд. Необхідність запровадження чіткого алгоритму обумовлено великою кількістю руйнувань, утворилися внаслідок війни.

Відповідний проєкт було схвалено 27 вересня, інформує пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

В документі прописаний алгоритм прийняття рішень ОМС з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд. В Уряд вважають, що він “допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території“.

Що пропонує проєкт постанови:

  • визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;
  • встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Тепер громадяни, бізнес і місцева влада мають визначені правила поводження з відходами від руйнувань, що допоможе якісно та екологічно відновлювати своє майно, наголошують в міністерстві.

Як писав “ВК“, раніше киян закликали повідомляти про купи великогабаритного сміття біля будинків.

Читайте також: Київщині пообіцяли два сміттєпереробних заводи, але забули сказати де і коли їх збудують

Останні новини