Росіяни розганяють фейк про космічний ріст цін на генератори у Києві через обстріли Трипільської ТЕС

Автор: Оксана Тупальська
14:12 20.04

На тлі попереджень українських енергетиків, що необхідно заощаджувати та не витрачати забагато світла, росіяни вагадали власний фейк.

У пропагандистських соцмережах РФ розганяють брехливу інформацію, начебто ціни на базові моделі генераторів в Києві сягають 60 тисяч гривень і продають їх по одному в руки. Повідомляють у Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Для підтвердження викривленої інформації росіяни показують скриншот магазину у Львові. А суму, вказану на ціннику на картинці, збільшили у 5 разів. 

Насправді, через те, що ворог щодня намагається завдавати руйнувань містам і селам на території України та цілиться в тому числі у об’єкти енергетичної інфраструктури, загроза повернення віялових відключень існує. Про це неодноразово розповідав і “ВК”.  

Нині як бізнес, так і власників приватних садиб та квартир в багатоповерхівках закликають шукати можливості встановлення автономних джерел живлення. Це допоможе не залежати від віялових відключень світла, якщо такі відбудуться. А також енергоощадність захистить від найгіршого сценарію – коли світло та зв’язок у місті зникають на кілька днів та немає інших джерел живлення (який ще називають блекаутом). 

Як можна створити незалежне живлення столичної квартири за допомогою павербенка, генератора або енергії сонця, розповідав Святослав Марков, який працює над встановленням панелей. 

Також комплект сонячних батарей встановив у своїй домівці на Київщині енергетичний експерт Андрій Закревський. Після вибуху на Трипільській ТЕС він закликав і інших киян не відкладати енергоощадність до зими.

Також варто знати, що ОСББ, ЖБК та управителі багатоквартирних будинків можуть отримати кошти на встановлення автономного живлення з бюджету міста.

 

    Останні новини