Резніков закликав Захід відповісти на удари Росії по українських містах

Автор: Володимир Хлєбников
21:42 26.06.2022

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що Україна потребує якомога швидшого розгортання ефективної системи протиракетної оборони. Також він вимагає посилення санкцій проти РФ.

Про це Резніков написав на своїй сторінці в Facebook.

Російські терористи вчинили чергові воєнні злочини – обстріляли ракетами низку мирних українських міст. Підлість цих атак в тому, що вони здійснюються або з глибини території РФ, або з території Білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів“, – зазначив глава оборонного відомства.

У цьому контексті Резніков заявив, що це стратегічний виклик для безпеки усієї Європи, саме тому швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин.

Перша – це посилення санкцій. Щоб РФ не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, що постачаються компаніями з країн НАТО.

Друга – це якнайшвидше розгортання ефективної системи ПВО/ПРО в Україні. Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу“, – наголосив міністр.

Читайте також: Обстріл Києва: Кулеба закликав світових лідерів посилити санкції проти РФ

Довгострокова відповідь так само очевидна – умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з Росією має стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста. Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями“, – вважає Резніков.

Як писав “ВК“, близько 6:25 26 червня російські окупанти вдарили ракетами по житловому будинку й дитячому садочку в Шевченківському районі столиці. За попередньою інформацією, було випущено від чотирьох до шести ракет, дві з них збили українські Сили ППО. Рятувальники дістали з-під завалів непритомну семирічну дівчинку, а потім її матір, яку завалило бетонною плитою; батько дитини загинув. Загалом внаслідок ранкового обстрілу Києва постраждали шість осіб.

Також у неділю ворог завдав ракетних ударів по Черкащині; загинула одна особа, п’ятеро постраждали, пошкоджено об’єкт інфраструктури. Крім того, у ніч на 25 червня Росія випустила по території України понад 50 ракет різних типів.

Читайте також: На Банковій попередили, що росіяни можуть “працювати по Києву” цілий день

Останні новини