Пункти для бригад територіальної оборони обладнають в кожному районі Києва

Автор: Марія Супрун
16:05 20.01.2022

У Київраді схвалили міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки, яка передбачає виділення понад 110 млн грн на зміцнення обороноздатності Києва. 

Таке рішення було прийнято сьогодні, 20 січня, на пленарному засіданні, рішення підтримали 78 депутатів. Зазначається, що це необхідно в умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації проти України, високої ймовірності повномасштабного вторгнення.

Зазначається, що реалізація  програми дозволить обладнати пункти постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони в кожному районі міста Києва, забезпечити бригаду необхідними навчально-тренувальними комплексами, майном та підвищити готовність системи мобілізації міста Києва.

В рамках програми також заплановано створити Єдиний центр підготовки Сил муніципальної безпеки міста Києва, зокрема і бригади територіальної оборони.

Міську цільову програму «Захисник Києва» прийняли. Виділення коштів на територіальну оборону затвердили. Починаємо зі створення пунктів постійної дислокації, їх матеріально-технічного забезпечення, а також побудови тренувальної бази“, – прокоментував рішення депутат Київради від “ЄС”, колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

Нагадаємо, Київ набирає резервістів у бригаду територіальної оборони – деталі.

Читайте також: Територіальна оборона в Києві – що не поділили Резніков і Кличко

 

Останні новини