З колективу театра Франка на війні нині 19 людей: Нищук розповів про бронь для акторів

Автор: Любава Лисичкіна
14:16 28.04

Коли актору театру Франка вручають повістку, гендиректор має чіткий механізм дій.

Про це гендиректор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка – Євген Нищук розповів в інтервʼю Олексію Суханову.

 За словами Народного артиста України, він має право забронювати від служби 50% співробітників, ким би вони не були. У  підприємстві наразі працюють 600 людей. Є 19 воюючих хлопців, є певна частина які в силу здоров’я не можуть бути на фронті, і є якась частина за квотою. Серед “заброньованих” співробітників не обовʼязково повинні бути лише актори. Відтермінування отримують й інші фахівці, яких, як висловився Євген Нищук, “не знайдеш”.

Нищук не заперечує, що мобілізації повинні підлягати всі, незалежно від напрямку роботи, але наголошує на необхідності “створити баланс”.

Він наголосив, що Що стосується ситуації, коли актору театру Франка вручають повістку, гендиректор має чіткий механізм дій.

“Я, як генеральний директор, буду відповідно до цієї квоти звертатися до військкомату. Так, я кажу це відверто. І це не є якесь приховування, це є доцільність, про яку я говорив. Бо цей актор чи декілька цих акторів, які створюють морально-психологічний клімат в тилу, вони є більш корисними. Це правда. Можливо, це якось можуть розцінювати по-іншому, але це правда”, – сказав артист.

Нищук переконаний, що за допомогою таланту деяких провідних акторів вдається розважати українців у тилу, збирати кошти на ЗСУ та презентувати українську культуру за кордоном. І це принесе значно більшу користь, ніж те, що актор буде на війні.

 Як відомо,  зірка серіалу “Обіцянка Богу” Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ.

Останні новини