Прикордонники не змогли підтвердити законність поїздки Аліни Паш до Криму

Автор: Володимир Хлєбников
16:26 16.02.2022

Державна прикордонна служба України не змогла надати інформацію щодо законності перетини адміністративного кордону з Кримом співачкою Аліною Паш. Через гучний скандал артистка вже розірвала стосунки зі своїм директором.

Відповідний допис переможниця національного відбору на Євробачення-2022 оприлюднила 16 лютого на своїй сторінці в Instagram.

Як писав “ВК”, Аліна Паш (Alina Pash) 12 лютого перемогла у нацвідборі Євробачення-2022. Навесні вона мала б представляти Україну в італійському Турині з піснею “Тіні забутих предків”. В середу, 16 лютого, артистка заявила, що знімає свою кандидатуру та відмовляється від участі у конкурсі через хейт та погрози.

Перше, що ми зробили – з’ясували всередині команди обставини, які дали підстави для заяви речника ДПСУ про нелегітимну довідку (про поїздку до Криму, – прим. “ВК”). Виявилося, що поки ми чекали офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якомога швидше й обрав не той шлях, який би погодила я чи будь-хто інший з нас“, – прокоментувала артистка.

Читайте також: Скандал з Євробаченням вийшов на новий рівень: прикордонники заперечили видачу Аліні Паш довідки

Вона запевнила, що бачила саме довідку, “на вигляд – офіційну”. В документі були вказані справжні дати в’їзду до тимчасово окупованого Криму та пункт перетину адмінкордону – КПВВ «Чаплинка».

Якщо довідка, передана членом нашої команди Суспільному мовнику, підроблена чи несправжня, свої висновки мають зробити правоохоронні органи та суд. Зі свого боку ми готові допомагати у встановленні істини … Я хочу вибачитися … Шкода усвідомлювати, що свої ж пхають такі важкі й неприємні палки в колеса. Я розумію, що людиною із моєї команди рухало бажання допомогти, але такого роду допомога недопустима“, – додала Аліна Паш.

Вона повідомила, що розриває стосунки зі своїм директором, а також підтвердила, що вже отримала відповідь на свій запит до ДПСУ.

У відповіді прикордонників зазначається, що вони не можуть надати інформацію щодо законності або незаконності перетину Аліною Паш адміністративного кордону у 2015 році, оскільки “інформація у базі даних осіб щодо відомостей про громадян України… зберігається протягом п’яти років“.

Що було раніше. Суспільний мовник, який проводив і транслював національний відбір, повідомив, що отримав інформацію від громадян “про можливу підробку довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash“.

Мовник звернувся до Держприкордонслужби з проханням підтвердити або спростувати факт підробки документа. Представник мовника також повідомив, що вони не підписуватимуть договору з Аліною Паш щодо її участі на Євробаченні-2022 “до завершення перевірки та з’ясування фактів“.

Як відомо, у 2019 році Аліну Паш занесли до бази сайту “Миротворець” через “свідомий незаконний перетин українського кордону з метою потрапляння в окупований Крим”. Про поїздку до Криму співачка розповіла сама. У 2019 році вона повідомила, що потрапила на півострів з Москви, що суперечить українському законодавству. Саме через це вона й потрапила до бази “Миротворця”. Щоправда, згодом вона запевнила, що потрапила до Криму з території материкової України.

Про ще один скандал, який пов’язаний з фіналом національного відбору на Єврробачення-2022, читайте в матеріалі “Я готова! Аліна Паш зробила гучну заяву щодо участі на Євробаченні-2022“.

Останні новини