Про киянина Ігоря Сікорського знімуть фільм. Участь візьме співпродюсерка серіалу «Чорнобиль»

12:44 10.11.2020

Про відомого киянина, винахідника Ігоря Сікорського знімуть повнометражний фільм. Сценарій фільму з робочою назвою "Mr. Helicopter"/ «Містер Гелікоптер» заснований на біографії Сікорського. Виробництвом фільму займатиметься продакшн Radioaktive Film та співпродюсерка відомого серіалу «Чорнобиль» (HBO) Євгенія Яцута.

Стрічка розповість історію неймовірно амбітного інженера та підприємця, що в період з 1938 по 1945 рік разом з однодумцями працював над удосконаленням інноваційної машини – гелікоптера. Еміграція, особисті проблеми та, навіть, закони фізики стають у них на шляху. Проте, винахід, здатний врятувати мільйони життів у найскладніших кліматичних умовах, вартий того, аби за нього відчайдушно боротися. 

Режисером та автором ідеї стрічки виступив Сергій Чеботаренко.

Я завжди мріяв відкривати такі Великі історії світові. Саме тому героїнею мого попереднього фільму стала українська чемпіонка Оксана Ботурчук. А головним героєм цього фільму – iнженер Ігор Сікорський, який народився у Києві та навчався у Київському Політехнічному Інституті, що тепер носить його ім’я. Людина, винаходи якого назавжди змінили життя людей у всьому свiтi та нашу з вами історію. Дуже важливо, що вже зараз на етапі препродакшна ми розуміємо, що мова фільму англійська. Для того, аби історію геніального українця побачило якомога більше людей у всьому свiтi”, – розповів режисер

Читайте також: Київські генії: до Дня винахідника і раціоналізатора

Нагадаємо, раніше в Києві відкрили пам’ятник Ігорю Сікорському. Крім того, нещодавно почав працювати онлайн-музей – можна прогулятись будинком Сікорського.

У 2019 році винахіднику вертольота Ігорю Сікорському виповнилося б 130 років. Малюнки да Вінчі, фантастичні романи і щасливий квиток на концерт стали частками одного шляху. Важкого, іноді фанатичного, повного злетів і падінь в прямому і переносному сенсі. Який він, рух до мрії і успіху в історії Ігоря Сікорського – читайте у статті “Великого Києва”.

Останні новини