Помер український генерал Гречанінов, який прогнозував Третю світову війну найближчим часом

Автор: Марія Супрун
20:05 21.11.2021

Сьогодні, 21 листопада, помер генерал-майор, президент Атлантичної Ради України Вадим Олександрович Гречанінов. Йому було 87 років.

Про це повідомив політолог, керівник Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко.

Сьогодні о 15-й помер генерал-майор, президент Атлантичної Ради України Вадим Олександрович Гречанінов – один з найпослідовніших борців за українську і євроатлантичну Україну. Вічна в світла пам‘ять…“, – написав Жовніренко.

Вадим Олександрович Гречанінов (нар. 25 квітня 1934) — генерал-майор у відставці, доктор військових наук, академік, почесний президент Атлантичної Ради України, голова наглядової ради Інституту міжнародних досліджень і оборонної політики. В минулому помічник Президента України з військових питань, начальник Центру оперативно-стратегічних досліджень Міністерства оборони України.

Останнім часом генерал мешкав в місті Києві. У нього залишилася дружина Валентина Гречанінова. Його син Ігор помер від раку у 2014 році.

Додамо, що в своїх інтерв’ю Гречанінов прогнозував, що світ рухається до Третьої світової війни, яку має намір розв’язати Росія. Також він заявляв, що ми беззубо і безграмотно віддаємо Донецьк.

 

Останні новини