По жертвам найгірша ситуація в Бородянці – Венедіктова

Автор: Галина Ворона
18:52 04.04.2022

Ситуація з людськими жертвами у Бородянці на Київщині, яка теж була окупована російськими загарбниками, ще гірша, ніж у Бучі.

Про це розповіла в ефірі всеукраїнського телемарафону генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

За її словами, інформація про це місто буде подаватися окремо. 

Ми можемо предметно говорити про Київську область, тому що вчора ми отримали доступ до неї, і відпрацьовуємо Ірпінь, Бучу, Ворзель. Насправді по людям, по жертвам найгірша ситуація в Бородянці. Я думаю, що ми будемо окремо говорити про Бородянку. Там є про що говорити”, – сказала вона.

Читайте також: Зеленський у Бучі: “Зґвалтовані жінки, убиті діти – це геноцид”  

Нагадаємо, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства та випадки катування росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі було виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей; по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них із зав’язаними за спиною руками. Також виявляли тіла оголених жінок та тіла людей, яких намагалися спалити. Українські розвідники оприлюднили список російських окупантів, причетних до звірств у Бучі.

За даними генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, станом на 3 квітня з Київщини вже вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців. Розбір завалів та пошуки загиблих продовжуються. Також триває збір доказів про чисельні воєнні злочини окупантів.

Останні новини