Півцарства за цибулю. Очікується серйозне здорожчання

Автор: Тетяна Сененко
20:26 16.05.2021

З початку поточного тижня в Україні ціни на цибулю врожаю 2020 почали зростати. Протягом усієї другої половини маркетингового року, сезону 2020/21, ціни завмерли і не змінювалися всупереч всім внутрішнім і зовнішнім факторам, але так продовжуватися більше не може.

Про це пише Agravery.

“Діапазон реалізації зберігся досить широким, і на сьогодні становить 0,16-0,25 $ / кг. Попит з боку покупців виріс саме в сегменті дорогої якісної цибулі, запаси якої в сховищах стрімко скорочуються “, – йдеться в повідомленні.

 Місцеві фермери, здійснюючи продаж продукції в середньому по 0,16 $ / кг, одноголосно заявляли, що працюють в нинішньому сезоні в мінус, а багато хто з них, до останнього не відкривали сховищ, сподіваючись здійснювати реалізацію своєї продукції за більш прийнятними для себе цінами.

За словами аналітиків, незважаючи на факт перевиробництва цибулі в Україні в 2020 році, до 1 квітня поточного року середні ціни на продукцію мали всі підстави переступити позначку в 0,2 $ / кг.

Читайте також: Захмарні ціни. Чому ранні овочі в столиці коштують дорожче “аналогів з Ізраїля”

Слід додати, що на українському ринку почали з’являтися перші партії цибулі нового врожаю. За прогнозами експертів, ціни на якісну торішню цибулю можуть продовжити поступово зростати, як мінімум до кінця поточного місяця. 

До слова, за даними ООН, зараз світові ціни на продовольство досягли найвищого рівня за останні 7-8 років.
В Україні в квітні 2021 року рівень інфляції склав 0,7% в порівнянні з березнем і 4,8% з початку поточного року. При цьому базова інфляція зросла проти березня на 0,7%, а з початку року – на 3,1%.

Останні новини