Брошки-артефакти “Турбіна” та “Мрія” нагадують власникам про події в Гостомелі та збирають донати

Автор: Оксана Тупальська
17:34 30.04

Військовослужбовиця ЗСУ, захисниця Гостомеля Галина Алмазова та телеведуча Тетяна Гончарова та БФ «Козак Драйв» запрошують придбати брошки-артефакти з лімітованої серії прикрас «оМРІЯна помста». У них уламки фюзеляжу зруйнованої «Мрії», що стали продовженням історії величного літака, яка обірвалась 27 лютого 2022 року у Гостомелі. .

Кожен, хто придбає прикрасу, не лише носитиме біля серця частинку «Мрії», а й зробить свій внесок в оМРІЯну помсту за наші понівечені мрії та відняті життя, – кажуть організатори збору на військо.

Брошка «Літак» відтворює силует «Мрії». В дизайні використано найвпізнаваніший ракурс літака, яким його бачили на презентаціях та закарбували на фото по всьому світу. Автори доповнили його кінцівкою у вигляді тризуба. Наклад броші символічний – 225 одиниць. 

Брошка «Турбіна» апелює до унікальної риси гіганта — 6-ти двигунів, якими він, ніби очима, дивився на світ. Саме ці двигуни робили «Мрію» найпотужнішим цивільним транспортним літаком у світі. Наклад теж обмежений, 1000 одиниць.

Уламок фюзеляжу легендарного літака для створення унікальної колекції передала парамедикиня Галина Алмазова, яка разом зі своїм підрозділом відбивала запеклі атаки на аеропорт, опікуючись пораненими.

Покидаючи Гостомель, я не знала що буде далі, але готувалась до будь чого. В останню мить взяла з собою маленькі уламки великого літака як серце всієї України. Мені, як медику, хотілося зберегти його пульсацію, зробити бодай щось, щоб літак продовжував жити, щоб не вмирала наша мрія, — згадує Галина.

У вересні 2023-го, в інтервʼю Тетяні Гончаровій, вона розповіла про оборону «Антонова» та бажання дати уламкам друге життя і можливість працювати на перемогу. 

Готуючи проект, ми перечитали гору свідчень, чим була «Мрія» для її творців. Попри все, вона народилася на українській землі і була українською мрією. А у момент загибелі стала для багатьох не просто символом, а ніби рідною людиною. За смерть якої хочеш помститися, – зазначила Гончарова.

Дизайн брошок — спільна розробка арт-директорки Марини Фролової та ювелірного бренду Karpenko Jewelry.

Придбати унікальні прикраси та долучитися до проєкту «оМРІЯна помста» можна на сайті бренду.

Раніще “ВК” розповідав, що за час експлуатації літак “Мрія” побив 500 рекордів, з них 240 світових. Міжнародна федерація повітроплавання у 2004 р. внесла “Мрію” до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Останні новини