Підрядник вкрав понад півмільйона гривень на “ремонті” обладнання Укрзалізниці

11:37 02.02.2021

У Києві судитимуть директора товариства за привласнення 672 тис грн, виділених на технічне обслуговування обладнання ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України.

За версією слідства, у 2018 – 2019 роках між Укрзалізницею та приватним товариством було укладено договори щодо надання послуг з технічного обслуговування обладнання електророзподільної та контрольної апаратури на кювето-очищувальних машинах та рейкошліфувальному поїзді.

Так от, директор товариства, змовившись з групою інших осіб, підписав акти виконаних робіт. Але в документах подавалась недостовірна інформація щодо кількості фахівців, що виконували ці роботи, їхніх відряджень, об’єму та вартості наданих послуг.

Як результат – ПАТ “Укрзалізниця” зазнала збитків на суму понад 672 тис грн.

Тож, прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора цього товариства за ч. 3, ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння коштами та службове підроблення документів). У разі доведення вини чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Тим часом в Укрзалізниці розповіли хто з регіонів найбільше заборгував за послуги із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні. Серед найбільших боржників – Київ (27,1 млн грн) та Київська область (23,1 млн грн)

Читайте також: “Укрзалізниця” модернізувала 8 вагонів – що там нового

Останні новини