Офіційно! Україна домовилась про постачання 12 млн доз вакцин AstraZeneca та NovaVax

17:35 05.02.2021

Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та NovaVax. Поставки очікують вже в цьому місяці.

Про це повідомляє МОЗ.

Команда МОЗ після тривалих перемовин отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти COVID-19. Крім того, ми отримали дозвіл на екстрене медичне застосування вакцин, тому надходження розпочнеться вже цього місяця. Наразі наші угоди вже знаходяться на завершальному етапі узгодження в частині технічних деталей поставки та будуть підписані найближчими днями”, – повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За його словами, вакцини, які надійдуть для імунізації українців, розроблені за участі компаній AstraZeneca (Великобританія та Оксфордський університет) та NovaVax (США) і виробляються за ліцензійними угодами на потужностях Серум Інститут (Індія). Постачання вакцин реалізовуватиметься через контракт між Серум Інститутом та Crown Agents.

Крім того, Україна розраховує на поставку вакцини Pfizer або Moderna в межах ініціативи COVAX. Орієнтовно перші вакцини в Україну можуть привезти 15 лютого. Україна увійшла до 15 країн, які першими у світі отримають ковід-вакцини від COVAX.

Останні новини