Одночасно з реконструкцією Кільцевої дороги міняють газогін

17:42 18.09.2020

Реконструкція Кільцевої дороги проходить паралельно із заміною газопроводу. Фахівці прокладають нову газову трубу діаметром 720 мм уздовж зеленої розділювальної смуги.

Про це повідомляє “Київгаз”.

За даними підприємства, на цій ділянці дороги з’явиться розв’язка, а кількість смуг збільшиться з чотирьох до п’яти. Попередній газопровід пролягав якраз біля закінчення попередніх чотирьох смуг і, відповідно, потрапляв під нову – п’яту.

Щоби уникнути перевантаження газопроводу через великий потік автомобілів з появою розв’язки, вирішили прокласти нову трубу ближче до центру розділювальної смуги.

У “Київгазі” кажуть, що загалом проєкти з реконструкції газових труб та автомобільних шляхів відбуваються синхронізовано: спеціалісти заздалегідь дізнаються про плани міста на створення нових шляхів чи ремонт доріг, щоби запобігти повторному розриванню вже нового асфальту.

Таким чином газівники стежать і за тим, щоби в місцях прокладання шляхопроводів не було потенційно небезпечних ділянок, пов’язаних з підземними газопроводами, які прокладені поруч.

Читайте також: Як виглядає місце прориву газогону біля Чабанів – ранкові фото  

Нагадаємо, 15 вересня близько 00:20  поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), що супроводжувалась витоком газу, який тривав понад годину. Наслідки прориву ліквідували впродовж двох днів.

Останні новини