Нідерланди і Дубай посилили вимоги для в’їзду іноземців

Автор: Галина Ворона
14:57 29.01.2021

Українці, які найближчим часом збираються подорожувати до Нідерландів чи Дубаю (ОАЕ), повинні врахувати нові правила для в'їзду іноземців.

Про це повідомляє пресслужба  аеропорту “Київ”.

Так, Нідерланди пускають до себе туристів за наявності результату не лише ПЛР-тесту, а й експрес-тесту для визначення антигена SARS-CoV-2, зробленого максимум за 4 години до посадки на літак.

Крім того, з 31 січня Дубай зменшить термін дії довідок про тестування на коронавірус, які повинні пред’явити туристи перед посадкою в літак. Зараз термін дії довідки становить 96 годин з моменту здачі аналізів до моменту вильоту в Дубай. За новими правилами, з 31 січня термін дії довідки зменшиться до 72 години.

Крім того, після прильоту в Дубай з деяких країн, в число яких входить і Україна, у пасажирів додатково беруть повторний аналіз на коронавірус. Він робиться безкоштовно. До отримання результату людина повинна перебувати на самоізоляції.

Читайте також: В аеропорту “Бориспіль” почали робити експрес-тести на COVID-19 – вартість послуги

Нагадаємо, схожі вимоги для іноземців запровадили Болгарія, СШАТуреччина, СловаччинаЄгипет та інші.

До речі, пункти тестування в Україні на COVID-19 нанесли на мапу. Тести на COVID-19 почали робити всім українцям з ознаками ГРВІ. Також тестування на COVID-19 внесли до пакету первинної меддопомоги, а донорів крові в Києві безкоштовно тестуватимуть на антитіла до COVID-19.

Останні новини