Нехай дадуть нам наказ застрелитись: боєць про пекло на “Азовсталі”

Автор: Марія Супрун
19:56 07.05.2022

Наразі більша частина Маріуполя перебуває під російською окупацією, проте на території заводу "Азовсталь" продовжують тримати оборону українські військові. Днями російські війська прорвались на територію заводу. Кілька днів там тривають активні бої, а поранені помирають без необхідного лікування. Наші захисники розповідають, що на "Азовсталі" зараз справжнє пекло.

Наталія Зарицька, дружина бійця “Азову” (ім’я не розголошують з міркувань безпеки) розповіла, що після тривалого мовчання в одній із переписок чоловік їй написав: “Нехай дадуть нам наказ застрелитись”, “Від елементарних поранень доводиться кінцівки відпилювати”.

Мій. Був. На. Зв’язку. Ситуація. Патова. Тримайте трохи скрінів з пекла Азовсталі. З того, що можна показати. Там жах, надпекло і пздц повний. Не знаю, як жити далі. Оговтуюся від того, що перечитала в повідомленнях Мого. Тримаймося. Не мовчу і не мовчатиму. Мені не страшно померти. Ця вся фігня і бла-бла-бла про демократію, про цінність людського життя для світу тане на очах. 73 дні, агов!!! ООН. Дати наказ битися до останньої краплі крові і лишити без нічого… Сьогодні Мій просить наказу про можливість застрелитися. Розумію, чого, читаючи про їх пекло. Прошу, щоб тримався“, – написала в розпачі жінка та опублікувала пару скрінів.

Наразі на заводі “Азовсталь” у блокадному Маріуполі залишаються українські військовослужбовці. На “Азовсталі” перебувають понад 600 поранених військових. Заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар «Калина» закликав президента Володимира Зеленського та світову спільноту подбати про поранених солдатів.

Активісти й низка неурядових організацій створили петицію до ООН та лідерів країн усього світу із закликом врятувати українських бійців із заводу «Азовсталь», застосувавши процедуру екстрадиції.

Як повідомлялося, на Майдані Незалежності в Києві на підтримку захисників Маріуполя вже неодноразово виходили на акцію рідні захисників. 6 травня рідним та близьким захисників Маріуполя не дали провести мирний мітинг в центрі Києва, пославшись на закон про воєнний стан. Деякі з учасників акції були затримані поліцією.

Останні новини