На українських АЗС почалися перевірки через “космічні” ціни на пальне

Автор: Володимир Хлєбников
11:34 23.05.2022

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) розпочала перевірки автозаправних станцій через масові скарги на зростання цін на пальне.

Попри скасування державного регулювання цін на бензин і дизпаливо, суб’єкти господарювання зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення, інформує пресслужба відомства.

За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо. За дорученням прем’єр-міністра України Головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального“, – йдеться у повідомленні.

Так, у Чернівецькій області перевірили п’ять АЗС компанії “ПП-Ойл”, де дизельне паливо реалізовувалось по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється.

Завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу“, – наголосили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також: Кияни масово скаржаться на космічні ціни та низьку якість пального

Нагадаємо, з кінця квітня в Україні почався дефіцит палива на АЗС. З метою вирішення проблеми 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на ринку палива. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне паливо будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин – не вище 52 грн за літр. При цьому в Мінекономіки заявляють, що вартість «звичайного» бензину в Україні не має перевищувати 39,86 грн/літр.

Столична влада раніше заявляла, що до кінця місяця в Києві не буде проблем з пальним.

Читайте також: Починається від АЗС і закінчується за кілометр: черга за бензином на бучанській заправці

Останні новини