На Трухановому острові відкрили вхідну групу. Як виглядає головна прикраса

19:07 23.10.2020

На Трухановому острові завершилась перша черга великої реконструкції, у рамках якої впорядкували 5,5 гектарів території острову і збудували вхідну групу з навісом-перголою, що вдень захищатиме відвідувачів від спеки, а вночі – сяятиме гарною підсвіткою. На цьому перетворення рекреаційної зони не зупиняються - попереду ще друга та третя черга.

Як повідомляє КМДА, відкривати локацію приїхав сам мер Віталій Кличко.

Він розповів, що на Трухановому острові планують створити рекреаційний маршрут і здійснити благоустрій прилеглої території.

У рамках першої черги реконструкції впорядковано 5,5 гектарів території острову.

Зокрема, родзинкою першої черги оновлення є навіс-пергола – архітектурна споруда, що вдень захищатиме відвідувачів від спеки, а вночі сяятиме гарною підсвіткою.

До роботи над перголою були залучені фахівці з усієї України. Довжина зварювального шва, яким з’єднані елементи конструкції, складає 16 км. Це – як відстань від Києва до аеропорту Бориспіль.

Загалом у цій частині острова передбачені три черги реконструкції. У рамках наступних черг, зокрема, планують облаштувати алею, амфітеатр та фонтан.

Наступного року ми плануємо продовжити і реконструкцію парку «Муромець», парку «Наталка» – зокрема, збудувати пішохідний міст на острів «Оболонський». Продовжити наш великий пішохідний маршрут – від парку «Хрещатий» до Києво-Печерської лаври. Ми працюємо над тим, щоб наші зелені зони були справді європейського рівня”, – додав Віталій Кличко.

Читайте також: Незаконний особняк виявили на Трухановому острові. Прокуратура подала до суду 

Нагадаємо,  Арку дружби народів і Труханів острів з’єднають канатною переправою  овжиною 530 м, вартістью 3,7 млн. Для будівництва атракціону вже шукають інвестора.

Останні новини