На Дніпрі яхта застрягла на мілині – що відбувається

11:08 09.05.2020

У Києві на Дніпрі співробітники річкової поліції допомогли чоловіку витягнути яхту з мілини. Вони разом із службою порятунку відбуксирували судно на місце стоянки. Причиною стала поломка яхти, але є ще дещо - аномальне зневоднення річок.

Як розповіли в пресслужбі столичної поліції, до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на річці Дніпро яхта найшла на міль. На виклик одразу прибув наряд річкової поліції міста Києва на службовому катері.

На місці події поспілкувались із власником плавального судна та з’ясували, що він не впорався з керуванням, оскільки сталася технічна поломка в керуванні яхтою. Внаслідок цього судно, рухаючись на невеликій швидкості, найшло на міль річки та застрягло”, – йдеться в повідомленні.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Після інциденту чоловік щиро подякував працівникам поліції за допомогу у порятунку його судна.

Зазначимо, що технічна поломка зіграла роль, але не слід відкидати й іншу причину інциденту. Цього року через безсніжну зиму і відсутність дощу в країні спостерігається найнижчий за 100 років рівень води в річках. Зазвичай в березні і на початку квітня річки наповнюються водою після танення снігу, проте в цьому році весняного розливу не було.

Складна гідрологічна ситуація спостерігається в басейні Дніпра. Всі його притоки мають аномально низьку водність, а приплив води в водосховища є одним з найменших за весь період спостережень.

Нагадаємо, на Дніпрі в Оболонському районі столиці затонула яхта.

Останні новини