“Ми не маємо права втратити цей навчальний рік”. Порошенко закликала столичну владу закупити електронні планшети

16:02 16.10.2020

Марина Порошенко проінспектувала стан столичних шкіл та записала звернення до міської влади.

Про це повідомляє Марина Порошенко у своєму відкритому відеозверненні. 

Зазначається, що у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації у столиці, учні та вчителі повинні бути готові до цілком можливого повернення дистанційного навчання. В такому випадку неодмінно постає питання про забезпечення усім необхідним технічним обладнанням.

Марина Порошенко підкреслила, що державні органи фактично програли боротьбу з пандемією коронавірусу, адже “центральна влада вже не здатна керувати та контролювати ситуацію в країні, а місцева – навіть не намагається виконувати їхні рекомендації”.

“Разом з тим діти та вчителі продовжують хворіти, а київські школи, поступово закриваються на карантин”, – додала Марина Порошенко.

Саме тому “Європейська Солідарність” закликала місцеву владу  виділити кошти з бюджету міста, аби закупити усі необхідні пристрої для дистанційного навчання.

 “Це та важлива інвестиція, яку має започаткувати Київ. Інвестиція в майбутнє нашого міста», – зазначила Марина Порошенко.

 

 

Дружина екс-президента наголосила увагу на тому, що на початку тижня уряд рекомендував розпочати канікули у школах з 15 жовтня, але столична влада цю рекомендацію просто проігнорувала.

«Київські учні сьогодні масово пішли до шкіл, а голова Держспоживслужби Києва заявляє, що перед ними стоїть завдання “пасивно проімунізувати дитяче населення”! Тобто – інфікувати якнайбільшу кількість дітей? А через них – їхні родини? І це в ситуації, коли Київ вже в помаранчевій зоні, київські лікарні переповнені, а столиця знаходиться на порозі справжнього епідеміологічного колапсу», – заявила Порошенко у відеозверненні.

Нагадаємо, що Марина Порошенко очолить команду «Європейської солідарності» на виборах до Київради.

Читайте також: Депутати, канабіс, безпека. Зеленський назвав останні питання національного опитування

 

Останні новини