Місячний, прощавай. Нафтогаз повідомив про нову ціну на газ з 1 липня 2021 року

Автор: Любава Лисичкіна
15:48 09.07.2021

Нафтогаз прийняв рішення про призупинення дії тарифного плану "Місячний".

Як сказано в повідомленні на сайті компанії, “блакитне паливо” будуть реалізовувати  за єдиною ціною в рамках річного тарифного плану “Фіксований”.

Зазначається, що єдина ціна становить 7,96 грн за куб.м (з ПДВ, без вартості доставки).

Також,  Нафтогаз прийняв рішення про призупинення дії тарифного плану “Місячний”. Як відзначили в компанії, тарифний план був припинений у зв’язку з його непопулярністю і відсутністю заявок на підключення.

“У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план “Річний” в 2020 році, ціна і умови залишаються незмінними до завершення укладеного договору”, – сказано в повідомленні.

Додамо, що вартість газу для постачальника “останньої надії” в липні становить 11,05 грн за куб.м. за такими умовами компанія обслуговує 600 тис. будинків.

У Нафтогазі уточнили, що ця ціна розраховується щомісяця за спеціальною формулою, затвердженою Кабміном, в яку входить вартість газу на європейському ринку, курс гривні до євро та інші показники.

Нагадаємо, ціна газу в тарифному плані “Місячний” від Нафтогазу  у червні становила 11,94 грн/куб.

На початку квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила постанову, якою вводяться річні тарифи на газ з 1 травня 2021 року. Після цього “Нафтогаз” оприлюднив ціну на газ населенню за річним пакетом – до 30 квітня 2022 року купівля блакитного палива коштуватиме 7,96 грн за куб

Останні новини