Люди твого Києва. Чергова по станції “Лук’янівська” більше місяця працювала під землею, допомагаючи киянам

Автор: Галина Ворона
11:26 30.07.2022

Київ стає комфортною, гарною і безпечною європейською столицею завдяки звичайним людям, які щодня приходять на роботу. Про таких людей мер Києва Віталій Кличко розповідає у проєкті "ЛюдиТвогоКиєва". Сьогодні його історія - про 38-річну чергову станції метро "Лук'янівська" Марію Чернегу. Жінка більше місяця місяця працювала на глибині 90 метрів, допомагаючи киянам, які ховались у підземці від ракетних ударів.

Як розповів Віталій Кличко, у перший день широкомасштабного вторгнення росії в Україну Марія не злякалася та, не зважаючи на те, що мешкає в Чернігівській області, поїхала на свою зміну на роботу в Київ.

Вона більше місяця працювала  на глибині 90 метрів під землею – в укритті – на станції “Лук’янівська”.

Окрім звичної роботи чергової по станції, – прийом та відправка потягів, допомога маломобільним пасажирам, підтримка зв’язку з іншими станціями метро “зеленої гілки”, – жінка допомагала організовувати життя киян у підземці: роздавати гуманітрану допомогу, їжу, слідкувати за порядком та безпекою на станції.

Під час чергування Марії стався й ракетний удар поруч зі станцією 15 березня, в результаті якого був частково пошкоджений вестибюль “Лук’янівської”. Тоді станцію закрили на декілька днів для усунення пошкоджень.

Читайте також: Люди твого Києва. Як працюють машиністи метрополітену (ВІДЕО)  

Нагадаємо, Київ направив на відпочинок до Афін дітей із постраждалих сімей Маріуполя (ФОТО).

Останні новини