Літня жінка постраждала під час нападу “тітушок” на противників будівництва на Печерську

Автор: Володимир Хлєбников
18:03 16.01.2022

На вулиці Вільшанській, що у Печерському районі Києва, сталася бійка між противниками забудови тамтешнього схилу і невідомими молодиками в балаклавах. Внаслідок протистояння постраждала літня жінка, їй викликали швидку.

Про це сьогодні, 17 січня, повідомив колишній народний депутат, столичний активіст Ігор Луценко.

Це – один із бойових епізодів епопеї, яка триває там уже ледь не десятиліття. Там дійсно чудовий схил, де можна створити прекрасний видовий сквер (сам неодноразово там зупинявся, щоб помилуватися краєвидами міста і заходом сонця). Місцеві навіть розробили спільно з архітекторами проєкт (див. далі). Але на цьому дуже небезпечному схилі хочуть поставити ширму у вигляді прибуткової забудови, щоб ніякої краси не бачити“, – написав він у себе в Facebook.

За словами Луценка, лобістом знищення потенційно одного з найкрасивіших сквериків в центрі столиці – забудовник Андрій Вавриш. Деякі ЗМІ називають його “улюбленим забудовником Банкової”.

Забудовник там перепаскудив схил своїм сміттям, закрив краєвид залізним забором. А раніше було ще гірше – взагалі на кілька років забрав у міста цілу вулицю з проїжджою частиною. Паркан там падає регулярно, місцеві затяті, тому є сподівання, що переконаємо владу встановити там диктатуру дерев, трави і кущів, а не тітушні“, – додав він.

Читайте також: Адвокати забудовника “хворими фантазіями” зірвали засідання суду по Протасовому Яру – активіст

Він також оприлюднив відео, на якому видно, як група молодих людей спортивної статури у балаклавах нападає на противників будівництва. Під час протистояння з ніг збили місцеву мешканку – літню жінку. Їй довелося викликати швидку допомогу.

Зрештою місцевим мешканцям і противникам забудови вдалося прогнати “тітушок”. Поліції на місці конфлікту не було, коментарів від столичного главку поки що не надходило.

Читайте також: Новосели з Оболоні збираються пікетувати офіс забудовника через неадекватні тарифи

Останні новини