Київщина увійшла до п’ятірки регіонів, де найбільше порушується виборчий процес

17:57 15.09.2020

За добу поліцейські відкрили п’ять кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу, загалом з 5 вересня у зв'язку з такими порушеннями розпочато вже 26 кримінальних проваджень.

Зокрема, Київщина увійшла до п’ятірки регіонів, де впродовж доби найбільше порушувався виборчий процес, повідомляє Нацполіція.

Так, за добу до поліції надійшло 17 заяв та повідомлень, пов’язаних порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано у Донецькій – 7, по 3 у Дніпропетровській та Черкаській, 2 – у Київській, по 1 – у Полтавській та Тернопільській областях.

Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 242 повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом: 53 – у Донецькій області, 31 – у місті Києві, 28 – у Дніпропетровській, по 14 – у Луганській, Сумській та Херсонській, по 12 – у Волинській та Кіровоградській, по 8 – у Полтавській та Чернігівській, по 7 – в Одеській та Київській, 6 – в Івано-Франківській, 5 – у Закарпатській, 4 – у Запорізькій, по 3 – у Житомирській, Львівській, Черкаській та Чернівецькій, по 2 – у Вінницькій, Миколаївській та Хмельницькій та 1 – у Тернопільській областях.

“Упродовж доби до ЄРДР внесено відомості щодо п’яти кримінальних правопорушень. Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 26 кримінальних правопорушень: 15 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 11 – пов’язані з виборчим процесом”, – повідомили у поліції.

Також складено 4 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Нагадаємо, 

Останні новини