Київрада попросить президента, парламент та уряд зупинити неприпустиме підвищення тарифів ЖКГ– Ємець

13:51 11.02.2021

Таке рішення підтримали 99 депутатів Київради. 

Депутати Київради підтримали ініціативу “Європейської Солідарності“ та ухвалили звернення до президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо неприпустимості підвищення тарифів ЖКГ у столиці, а також збільшення видатків на субсидії у столиці.

На ухваленні рішення наголошував депутат Київради від «ЄС» Леонід Ємець, звертаючись до місцевих депутатів та голови КМДА.

За словами Ємця у зверненні до центральної влади йдеться, по-перше, про перегляд абсолютно незрозумілих тарифів, а по-друге – забезпечення повернення 71 мільярди гривень на субсидії, які надавали українцям можливість сплачувати комунальні послуги.

“Власне наше звернення, яке роздане усім вам направлено на те, аби звернутися до суб‘єктів законодавчої ініціативи – до президента, до Верховної Ради, до Кабінету міністрів, як органу, який має забезпечувати виконання цих законодавчих ініціатив з одним простим завданням: по-перше, переглянути ці тарифи, які на сьогодні абсолютно не зрозуміло яким чином, у часи коронавірусу зростають і обтяжують наших громадян так, що вони не можуть їх сплачувати. А по-друге, забезпечити як мінімум повернення 71 мільярду гривень на субсидії, які забезпечували частині наших громадян, які працюють у тому числі й в бюджетних установах – вчителям, лікарям іншим, які сьогодні знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусом, можливості заплатити за ці тарифи шляхом направлення на їх користь субсидій“, – пояснив депутат.

За словами Ємця питання тарифів й субсидій – це питання виживання киян, адже центральна влада зменшує у два рази кількість субсидій, зводячи людей за грань бідності.

“Питання формування тарифів сьогодні знаходиться в одних руках – монобільшості українського парламенту. Питання формування субсидій теж знаходиться в руках фракції монобільшості українського парламенту й особисто під контролем у президента. І коли субсидії зменшуються у два рази – це означає, що 50% тих громадян, які мали можливість оплачувати рахунки, сьогодні такої можливості не мають. Коли це паралельно відбувається з підвищенням тарифів, то ви просто заганяєте бюджетників за грань бідності“, – пояснив Ємець.

Рішення про звернення до президента, парламенту й уряду щодо неприпустимості підвищення тарифів ЖКГ та переглянути формування субсидій у столиці підтримали 99 депутатів Київради. 

Нагадаємо, співголова “Європейської Солідарності“ Артур Герасимов наголосив, що навесні 2020 року чинна влада забрала в українців близько 8.3 мільярди субсидій в антиковідний фонд, які згодом закопала в дороги. Щобільше, навіть урізані субсидії не виплачуються вчасно. Нардепи “ЄС“ пропонують повернути пільгову норму до 100 кВт•год, заборонити імпорт електроенергії з РФ та Білорусі та заборонити прямий імпорт природного газу до України з РФ.

Додамо, з 1 січня скасовано пільговий тариф на електроенергію. 7 січня 2021 року люди висловили протест проти зростання тарифів та перекривали трасу Київ – Харків – Довжанський.  

Депутат Київоблради від партії “ЄС“ Олег Іваненко наголосив, що “Слуги народу“ завалюють парламент не важливими для українців законопроєктами, відводячи нас від проблемних тем – тарифів і субсидій, а малозабезпечені українці, яких вони залишили без субсидій, живуть у боргах.

28 січня 2021 року постійна комісія Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу підтримала проєкт рішення Київради “Про звернення до президента, Верховної Ради і Кабінету міністрів щодо неприпустимості підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства“.

 

Останні новини