Кияни вимагають відновити виробництво кисню в Києві – повернути кисневий завод

Автор: Любава Лисичкіна
22:53 15.04.2021

У столиці зареєстровано петицію, автор якої нагадує, що кисневий завод у Києві був одним з найбільших в Україні виробників промислових та медичних газів і рідин.

Як ідеться у петиції на сайті Київради, є потреба відновити промислові потужності заводу замість мега-прибутків забудовників Києва.

” Зараз, у період пандемії коронавірусу у Києві та прилеглих районах катастрофічно не вистачає медичного кисню для лікарень! Необхідно терміново відмінити всі рішення КМДА стосовно передачі Київського кисневого заводу під знос та будівництва там житла, та натомість відновити промислові потужності, та налагодити виробництво кисню в Києві! Це про здоров’я нації та киян замість мега-прибутків забудовників Києва!”, –  закликає автор петіції.

Зазначається, що  кисневий завод у свій час продавав технічні гази до 13 областей  держави, а медичним киснем забезпечував лікарні Києва, Житомира та Чернігова. 

Швидше за все ідеться про підприємство, яке було ліквідованеу  2015 році. 

Як відомо, Кабмін дозволив використання технічного кисню для лікування хворих на COVID-19, якщо його показники відповідають медичному.

Останні новини