Кияни просять створити парк на Воздвиженці замість закинутого будмайданчика

17:40 24.04.2020

Мешканці Воздвиженського мікрорайону в Подільському районі столиці вимагають створити парк замість закинутого будмайданчика. Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради.

Як зазначає автор документу Наталія ‌Якимович, уже понад 10 років ділянка використовується як перевальний пункт для будівельних матеріалів та піску, окрім цього на ній велетенські зарослі амброзії, які попри санітарні норми, ніхто не винищує, а це реальна проблема для алергіків та чутливих до пилу людей.

Зазначається, що кількість автомобілів мешканців та працівників Водзвиженки уже значно перевищує існуючі паркомісця, а більша частина комплексу ще навіть не здана. Мешканці та гості району потерпають від заторів, а машини швидкої медичної допомоги чи пожежні не можуть оперативно прибути за викликом. Оскільки район перебуває в низині і в оточенні високих схилів повітря погано циркулює і оновлюється.

“Спорудження ще одного будинку в центрі Воздвиженки є екологічно небезпечним, бо смог та вихлопні гази скопичуватимуться і завдаватимуть шкоди здоров’ю мешканців та гостей району. Створення парку в центрі Воздвиженки єдиний варіант, який може хоч трохи врівноважити сирий мікроклімат та очистити повітря. Парк також стане одним з улюблених місць відпочинку киян та гостей, органічно продовжить маршрут з Пейзажної алеї та Володимирської гірки”, – йдеться в петиції.

Читайте також: Новий підхід у житлобудуванні, за який київські архітектори отримали визнання індустрії

Як повідомлялося раніше, на місці майбутнього парку біля НСК «Олімпійський» зникли майже всі дерева.

Останні новини