Командувач силами оборони Києва розповів про озброєння та готовність ТрО

Автор: Володимир Хлєбников
12:41 22.06.2022

Підрозділи Територіальної оборони Києва та Київської області мають протитанкові комплекси NLAW, гранатомети Carl Gustaff, міномети та безпілотні літальні апарати.

Про це заявив командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк.

Донедавна він обіймав посаду голови Київської обласної військової адміністрації та відповідав за організацію оборони Київщини. За його словами, з перебігу попередніх бойових дій на Київщині “було зроблено висновки”. 

“Запевняю Вас, що у нас є певні сплановані заходи для посилення оборони Києва. У сучасній обороні головною метою є відбити наступ сил противника, завдати йому максимальних втрат, утримати важливі райони (об’єкти) місцевості й в такий спосіб створити сприятливі умови для переходу в наступ”, – сказав Павлюк в інтерв’ю Укрінформу.

Читайте також: Війна з РФ, день 119. Українські військові відбили штурм у напрямку Вуглегірської ТЕС

Він підкреслив, що “озброєння підрозділів територіальної оборони має відповідати покладеним на них завданням“.

У нас підрозділи ТрО мають і протитанкові комплекси NLAW, і гранатомети Carl Gustaff, міномети і безпілотні літальні апарати. Загалом у нас зараз є чим відбивати ворога на дальніх підступах до столиці. І незабаром ці можливості значно поліпшаться завдяки міжнародній технічній допомозі країн-партнерів“, – додав Павлюк.

Раніше він повідомив, що у разі успіху російських окупантів у Східній операційній зоні значна частина їхніх сил та засобів може бути переміщена на Київський напрямок та залучена до формування нового ударного угруповання. 

Читайте також: «Я в шапці і поїла»: дівчина з позивним «Сімка» захищає Київ у теробороні

Останні новини