Фокін не бачить війни між між Росією та Україною: Аваков назвав його “махровим ідіотом”

08:28 30.09.2020

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав першого заступника глави делегації України в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна "махровим ідіотом" та закликав "гнати на пенсію" після заяв останнього про відсутність доказів війни між Україною та Росією. 

Про це Аваков написав на своїй сторінці у Facebook.

“Фокін, на війні, якої, як ви кажете, немає, загинули тисячі наших Солдатів і цивільних. Скажіть це сім’ям загиблих від російських градів під Савур-Могилою та Іловайськом!?.. Мерзотник”, – написав Аваков.

Він додав, що “їх там немає ” – це слова Путіна, а не представника України.

“Слова Фокіна протягом останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та приносять біль і гнів у серця українців. Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати як мінімум знову на пенсію”, – додав Аваков.

Також на слова Фокіна вже відреагували в Офісі президента.

“Очевидно, що кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам’ятати, що не можна плутати офіційне з особистим. Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення…Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все – суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти”, – йдеться в повідомленні.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в ТКГ Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи.

“Моя особиста позиція – пан Фокін має піти з ТКГ”, – написав Єрмак.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави української делегації в ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що поки не бачить доказів війни між Україною та Росією.

“Я не політик, і зробити якесь визначення… цього я не можу. Жодного підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією та Україною, поки що я не бачу”, – сказав Вітольд Фокін.

Крім того, він зазначив, що бойовиків на Донбасі Російська Федерація все ж підтримує.

Як повідомлялося, заступник голови української делегації на переговорах в Мінську, перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донбасу і за загальну амністію. Згодом Аваков та Єрмак відреагували на заяву Фокіна щодо амністії бойовиків.

Останні новини